hirek.JPG

linkek.jpgA Škoda sikerei a "2007 kiváló terméke" versenyen

A Škoda Auto vezető tervezője, Jens Manske ma vehette át a „2007 kiváló terméke” fődíját a prágai Cseh Műszaki Egyetem Betlehem Kápolna Auditóriumában. A versenyben résztvevő 137 gyári termék közül a nemzetközi zsűri két Škoda gépkocsit választott ki saját kategóriájukon belül, a Škoda Octavia Scout („Kiváló Dizájn”) és a Škoda Joyster („Kiváló Dizájn Nemzeti Díj”) modelleket.

A díj egy újabb kiemelkedő teljesítmény a Škoda Auto tervezőstúdiójától. 2005 márciusában a Škoda Octaviát díjazták a „2004 Legszebb Gépkocsija” címmel. A Škoda Octavia a középkategóriás sedan modellek között győzedelmeskedett egy nemzetközi zsűri előtt; az építészekből és neves művészekből alló bizottság Milánóban szavazott a világ legszebb autójára. Ugyanazon év júniusában a Škoda Octavia Combi nyerte el a „Cseh Köztársaság Legszebb Autója” címet, melyet a Prima TV nézői szavaztak meg élő adásban, a Brno Motor Show gálaestjének keretében.

A Cseh Köztársaság Ipari- és Kereskedelmi Minisztériumának felhatalmazásával a „2007 Kiváló Terméke” nemzeti verseny szervezője a Design centrum České republiky (a Cseh Köztársaság Design Centruma). A Design centrum az ICSID-et vette alapul a verseny megszervezésében, melyet 1991 óta rendeznek. A versenykampány több elbírálási körből épül fel, és a díjazottakat egy cseh szakemberekből és elismert nemzetközi dizájnerekből, valamint nagyobb tervezőcégek képviselőiből álló nemzetközi zsűri értékeli. A verseny része a Cseh Köztársaság Minőségpolitikájának; a szervezésben közreműködik a Cseh Köztársaság Minőségtanácsa is.

Jens Manske, a Škoda Auto vezető tervezője ez alkalomból nyilatkozta: „Nagyon elégedett vagyok, hogy ebben az évben ismét a Mladá Boleslav-ban lévő Škoda Auto design centrum nyerte el a díjat. Nemzetközi tervezőcsapatunk munkájának fontos elismerése ez a díj és úgy gondolom, a jövő évben is érdekes autótervezéssel lepünk meg mindenkit.”

forrás: skoda.hu