hirek.JPG

linkek.jpgHáromból kettő – a Škoda Rally Team ismét győzött

Nem panaszkodhat az évkezdésre a Skoda Rally Team: az idei rally bajnokság harmadik versenyén harmadik dobogós helyezését szerezték meg, ebből kétszer győzelemmel zárták a futamot. A szezonnyitó Eger Rallyt megnyerte a Turi – Tóth páros, a második versenyen, a Miskolc rallyn a harmadik helyet szerezték meg; a múlt hétvégén pedig a Duna Rally-n állhattak a dobogó legfelső fokára.

A Duna-rali előtt, Dunaújváros utcáin rendezett prológot a bajnoki címvédő, miskolci győzelmével a sorozatban vezető Benik, Varga páros nyerte meg Ford Focus WRC-vel, mögötte szorosan a Turi Tamás, Tóth Imre alkotta Škoda Rally Team ért be a Škoda Fabia WRC-vel. Ez a sorrend az első versenynap elején is megmaradt, Benik a harmadik gyorsasági szakaszig vezette a mezőnyt. Turi defektet kapott, ezzel Benik előnye 15 másodpercre nőtt, ám aztán a Ford-pilóta is defekttel jött le a szakaszról, ám a szétfoszló gumi olyannyira megrongálta a Focus WRC hátulját, hogy a páros nem tudta folytatni a versenyt. A rendkívül nehéz, köves, rögös pályákon Turi Tamás átvette a vezetést, amit az első nap végén is tartott. Mögötte a 2003-as Subaruval magára találó Herczig, és a két kiesés után végre hiba nélkül száguldó Turán Frigyes állt a Škoda Octavia WRC-vel. A második versenynap négy szakaszán Turinak már nem kellett a maximumot kihoznia a Škoda Fabia WRC-ből, hogy beérjen a célba, ezzel 1,5 perces előnye nem nőtt, ennyivel ért be elsőként a várpalotai céldobogóra.

A Škoda Rally Team pilótája így kommentálta a futamot:

A Skoda Fabia WRC-re és a szerviz csapatra egy rossz szavunk sem lehetett ezen a versenyen – összegzett a célban Turi Tamás. – Imrével a megbeszélt taktika szerint versenyeztünk ezen a napon. Kimondani is sok, hogy 22 pont előnnyel vezetjük a bajnokságot. Korai még arról beszélni, hogy mit hoznak a következő futamok, de ezt az előnyt jó esetben be lehet osztani a bajnokság végéig. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem szeretnénk az idén újabb futam győzelmeket aratni.

A Porsche Hungaria Škoda divíziója, a csapat főtámogatója gratulál Turi Tamásnak és Tóth Imrének az újabb győzelemhez, és sok sikert kíván a bajnokság következő, Szombathelyen megrendezésre kerülő futamára.

Forrás: skoda.hu