hirek.JPG

linkek.jpg
Skoda Fabia S2000 - az első kilométerek

A Skoda Fabia S2000 számára végre elérkezett a nagy pillanat, az autó végre kigurulhatott a pályára, ahol megtehette első kilométereit.

Az autó a Fabia második generációjára épült, és az FIA szabályoknak megfelelően egy 260 lóerős 2 literes szívómotor van benne, hat sebességes szekvenciális váltóval, McPherson felfüggesztéssel, és a kocsi természetesen összkerekes.
 
Dr. Eckhard Sholz, a Skoda technikai fejlesztés egyik vezetője elégedetten nyilatkozott arról, hogy végre elkezdhetik a pályán is tesztelni az autót. "Szeretnénk a kocsit ebben az évben optimalizálni, és egyben homologizáltatni, hogy nemzeti és nemzetközi versenyeken is szerepeltethessük. A konkrét bevetésekről a fejlesztési munkák, a teszt és a homologizáió függvényében fogunk beszélni. Ezen kívül azt tervezzük, hogy privát csapatoknak is felkínáljuk az autót. Ezzel egy időben szorosan együtt fogunk működni az importőreinkkel, akik velünk közösen dolgoznak majd az autó tovább fejlesztésén."

"A több mint 100 éves motorsport hagyományunk egyedülálló, és büszkék vagyunk, hogy a Fabia S2000-ressel ezt folytathatjuk. Meg vagyunk róla győződve, hogy egy sikeres eleme lesz ennek a hagyománynak. Az autósportot világszerte nagyon kedvelik, így kiváló reklámlehetőséget nyújt a termékeink számára" - fűzte hozzá Martin Lauer, a Skoda szóvivője.

forrás: duen.hu