hirek.JPG

linkek.jpgKépek

Škoda szakaszgyőzelmek

Taroltak a Škodák az OTP Garancia Rallye-n - már ami a szakaszgyőzelmeket illeti - Jan Kopeczky 6, Turi Tomi 5 gyorsasági szakaszon tudott a legjobb időt autózni. A megrendezett 12 gyorsaságiból 11 - t a Škoda Fabia WRC-k nyertek.

Turi Tomi és Tóth Imi számára a mai indítás a tegnapi jó kezdés folytatását sejttette, köszönhetően a tempós menetnek és a kitűnő gumiválasztásnak a Yokohamától. Párosunk bizakodó hangulata azonban megfagyott az első kör után a szervizpark felé menet, Szombathely előtt elkezdett füstölni az autó, minden tiszta olaj lett, az olajszivattyú ugyanis tönkrement.

Turi Tomi: A szervizben kicserélték az alkatrészt, de a javítás miatt 2 perccel kikéstünk, ami 20 másodperc büntetést vont maga után. Szerencsére a következő gyorsaságin még így is csak 2 másodpercet tudtak nekünk adni. Sajnos volt egy műszaki hibánk a mai napon: a következő négy gyorsasági szakaszon elment a hajtásunk, szörnyű volt így menni, kezelhetetlenné vált az autó néha olyan volt szinte, mint egy elsőkerekes versenyautó. A hab a tortán az volt, amikor az utolsó futam rajtjánál leállt a motor, talán ez az 5 másodperc igazán hiányzott a dobogós helyezéshez. Annak ellenére, hogy akár meg is nyerhettük volna a versenyt, ( defekt 1 perc, időbüntetés 20 másodperc) nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel, ötödikek lettünk, a magyar bajnokságot nézve pedig negyedikek, ami igazán szép hely. A legfontosabb, hogy végre befejeztük a versenyt, bebizonyítottuk, hogy a Škoda Fabia WRC-ben igenis van lehetőség. Reméljük ez a verseny egy sikersorozat kezdete!


forrás: www.skoda.hu