hirek.JPG

linkek.jpgÜdv mindenkinek!

Nekünk is, mint minden klub illetve csapat életében eljött az a pillanat amikor már kezd összeállni egy összetartó, vidám családias légkör :-) Mindenki aki tud segít a másiknak és igyekszik a problémát sajátjaként kezelni. Ez nagyon jó és szimpatikus dolog. Mikor elindult a klub 2006 tavaszának végén engem ezek a dolgok ösztönöztek arra hogy vállaljam el ennek a klubnak a vezetését. Hittem benne hogy a Fabiások tábora igenis segítőkész emberkék összessége, és íme nem hiába tettem :-) A fórum napi szinten tárgyalja az itt ott felmerülő problémákra a megoldást. Én ennek nagyon örülök és szerintem mindannyian így vagyunk ezzel akár egy kis, akár egy anyagilag nagyobb vonzatú problémára egy kedves klubtagunk meg tudja mondani a megoldást.
Gondolom ezt mindenki látja és egyet ért velem :-)
Viszont hogy rátérjek ennek a talán úgynevezett árny oldalára, mert sajnos minden jóban van valami rossz. Igazából nem is rossz, de sajnos szükséges. Már több hónapja dolgozom az ügyön, néhányan tudják is miről van szó, a végső megoldás pedig az, amit most le fogok írni.
Már év eleje óta többen megkerestetek, hogy mi van a pólókkal, rendszámtábla tartókkal, van-e nyakba akasztónk, kulcstartónk stb. Mindenkinek azt tudom mondani hogy folyamatban vannak a dolgok, utánna is jártam mit hol mennyiért tudnánk beszerezni illetve csináltatni. Nem szeretnék kertelni rátérek a lényegre. A lényeg a tőke, jelen pillanatban a klubnak egyetlen forint tőkéje sincs. Tudom ez talán sokaknak fel sem tünt illetve tünik. Mert végülis működünk, találkozókat szervezünk, van saját matricánk stb. Nem panasznak szánom de ha már leírom őszintén a helyzetet akkor elmondom hogy az anyagi vonzatú dolgokat mind nekem kellett fizetnem hogy meg lehessen szervezni, le lehessen gyártani. Tényleg nem panasz. Nemes cél érdekében tettem és amint azt írtam is nem volt hiába való.
Tehát azt találtam ki hogy legyen egy amolyan csúnyán nevén nevezve tagdíj szerű dolog amit ezekre a dolgokra és nem utolsó sorban a találkozókra tudnánk fordítani. Mielött bárkinek eszébe jutna NEM, nem az én munkadíjam és nem meggazdagodni szeretnék, erre csak azért van szükség hogy ha már én intézem a talikat és gyártatom a cuccokat,ami természetesen vezetőként az én dolgom, legalább ne az én pénzem álljon benne,és ne kelljen ki tudja mennyit várni míg összejön a gyártás beindításához szükséges megrendelés és pénz. Hanem legyártatom és akár egyenként valamilyen módon mihamarabb eljuttatni a megrendelőhöz. Így nem kell összevárni 20-30 embert.
A megoldás a következő, már a Győri és most a Rám szakadéknál is elővezettem az ötletet a jelen lévő kis csapatnak, és közösen egyet értettünk a dolog szükségességében. Az összeget féléves rendszerességgel kell befizetni de maximum egy évet lehet. A féléves befizetés összege 3000 ft lesz, az éves a duplája. Ennyiben állapodtunk meg, mondván hogy akinek tetszik a klub és a csapat, rendszeresen jár a talikra vagy csak néha, a lényeg hogy összességében szimpatikus, annak talán nem megterhelő havonta azt az 500 ft-ot félrerakni (ez persze nem kötelező, de ez esetben nem tudunk kedvezményt biztosítani).
Ez a fent említett dolgokon kívül azért is hasznos lenne mert például a győri tali esetében ahol több mint 100ezer forintról volt szó amit be kellett fizetni a pálya bérlésére, a mobil wc-re, az időmérő kapura, stb. nem nekem kellene fizetni hanem a klub ki tudná gazdálkodni. Nem beszélve arról hogy a belépő ez esetben 5000ft volt ami talán így egy összegben soknak tünt egy kis pálya versenyre. Viszont a továbbiakban a tagdíjat fizetők ebből jelentős kedvezményt kapnak, és csak a nem fizetőkre vonatkozik a magasabb belépő. Természetesen én erről vezetni fogok egy táblázatot ki mikor mennyit fizetett be az adott évre vonatkozóan. A tagdíjat fizetők a többi dologból is kedvezményt kapnának, mint pl: a póló, rendszámtáblatartó stb.
Az újonnan regisztrálók és tagdijat befizetők pedig amennyiben a jelentkezési lapjukon feltüntetik a pontos postai címüket akkor postaköltség és mindenféle egyéb díj nélkül kapnak egy klubos matricát. Ez érvényben lesz a régi tagokat illetően is miután befizették a tagdíjat és igénylik a matricát. Nekik elég egy e-mailt küldeni a kéréssel,a nick névvel és a cimmel. Ezen kívül mindenki aki befizette a tagdíjat, a matricát tartalmazó borítékban kapni fog egy TAGSÁGI KÁRTYÁT, melyet minden, a klubnak is pénzbe kerülő találkozóra el kell hozni. Erre a kedvezmény miatt lesz szükség. A késöbbiekben persze a kártya más dolgokra is jó lehet. Mindenki a befizetett összegtől függően kapja meg az érvényesítést a kártyájára, tehát ez azt jelenti hogy a befizetett összeg lejárta és meghosszabbítása esetén, új kártyát fogok küldeni.
Félévente egy matrica jár térítés mentesen az összegért, de ezt a fordulónap környékén jelezni kell, hogy tudjam küldjek egyet az új kártya mellett:-) Minden további igénylés 700ft +postaköltség, amit előre a már megszokott módon kell utalni./Bővebb info a "SHOP" menüpontban./
A tagdíj fizetés módja hasonlóan a matrica költségéhez utalással történik, új és régi tagok esetében is. De kérem csak az utalja, aki úgyérzi neki megér ennyit az elöbb említett dolgok összessége. És még ki tudja mit hoz a jövő amiért nem árt ha van miből gazdálkodni. Nem akarom kötelezővé tenni, és mindenféle korlátozással ellátni az oldalt, mert ez az egész a közösségről szól, szerintem így fer. Mindenkinek a lelkiismeretére bízom, én úgyérzem és akik a legutóbbi talikon részt vettek, hogy a klub már bizonyított annyit hogy ezt a bizalmat megkaphassa. A pénzt ugyan én fogom beosztani, ahogy ez eddig is történt, de a továbbiakban a klub tőkéjének nevezve azt.
Aki úgy dönt hogy be szeretné fizetni legyenszíves írjon egy mailt az info@skodafabiaclub.com -ra, és mindenképpen írja mellé a teljes nevét, nick nevét és a pontos postai címét is. Ez a könyvelés miatt kell, hogy minden pontosan legyen vezetve. Mindkét esetben a befizetés összegét hogy tudjam fél éves vagy éves összegről van szó. /Aki még idén befizeti akár a fél akár a teljes éves összeget azoknak 2008 június 30-ig illetve 2008 december 31-ig lesz rendezve :-) tehát az idei év még ingyenes/ Ezután én küldök egy mailt a számlaszámmal, majd a befizetésről illetve az utalás megérkeztéről e-mailben küldök választ. Régi tagok esetében kérés, név,nicknév és pontos cím, új tagok esetében pedig a jelentkezési lapon történő megjelölés, név,nicknév és pontos cím esetében küldöm a matricát is.
Azt hiszem minden fontos dolgot leírtam, ha bárkinek kérdése merülne fel a megszokott elérhetőségeken megtalál. Mindenkinek köszönöm az olvasásra szánt időt és hogy a csapat és a klub érdekében túl tudjunk lépni ezen a dolgon problémák nélkül.

                                                     
                                                                                                                     Johnny