hirek.JPG

linkek.jpg
Féklámpa kapcsoló cseréje

Szükségetek lesz egy T20-as torx-, és esetleg egy lapos csavarhúzóra.

Először is kezdjük a műszerfal felső részének lebontásával.

Kilométer óra előtti burkolat leszedése: A nyíl irányába egy határozott mozdulattal magatok felé rántsátok ki. Óvatosan!A leszedés után a következő képen látható csavarokat távolítsátok el!Ha megvan akkor index kart feltolni. Ez fontos mert különben nem jön ki a cucc!Világítás kapcsoló, fényszóróállító motor csatlakozóját kihúzni!

Az adatkábel csatlakozója kicsit problémásabb, na itt kellhet a lapos csavarhúzó:

Egy dologról nem szól semmilyen leírás sem. A fékpedál előtt van egy kis darab levegőcsatorna, ami a vezető lábára vezeti a levegőt. Nah ez pont útban van. Bár ha valaki nagyon ügyes és akaratos akkor így is ki tudja cserélni a kapcsolót, viszont 1db csavar fogja, és nagyon könnyen eltávolítható!

A kapcsoló most már könnyen eltávolítható balra 90 fokos elfordítással. A csatlakozót ne felejtsük el kihúzni!


Az új kapcsoló végére beszerelés előtt kenhetünk egy kis szilikonzsírt.

Ha a helyén van teszteljük le mindenképpen az összeszerelés előtt, vagy kérjünk meg valakit hogy figyelje, vagy álljunk tükröződő felület mőgé.

Ha mindent rendben találtunk akkor mehet az összeszerelés a fordított sorrendben, illetve egy dologra érdemes még odafigyelni. A műszerfal alsó részén van egy kis lemezrugó, ami egy másik lemezbe kapaszkodik, mutatom:Nyíl irányába pöcköt felnyomni, közben rácsúsztatni a lemezre!(alulról felfelé van fényképezve)

Kell hozzá egy kis kézügyesség!

A leírás egy 2002-es Skoda Fabia (AQW) alapján készült.


Apeelme