hirek.JPG

linkek.jpgFIGYELEM!

Az autó szerviz esedékesség kijelzője az olajcsere/átvizsgáló szervizek szükségességét jelzi! Nem véletlenszerűen, hanem akkor, amikor itt van az ideje! A kijelző nullázását a szükséges művelet (olajcsere, átvizsgálás stb.) elvégzése után szabad csak elvégezni, különben a kijelzési funkció nem fogja ellátni feladatát!

GARANCIA IDŐN BELÜL NEM AJÁNLOTT HÁZILAGOSAN TÖRÖLNI AZ "OIL", "INSP.", "SERVICE" FELIRATOKAT ANÉLKÜL, HOGY A SZÜKSÉGES KÖTELEZŐ SZERVIZ MŰVELETEK ELVÉGZÉSRE NE KERÜLNÉNEK, MIVEL A SZÜKSÉGES MŰVELETEK ELMULASZTÁSA A GARANCIA ELVESZTÉSÉT, AZ ESETLEGES, GARANCIAIDŐN TÚLI  SZAVATOSSÁGI IGÉNYEK ELUTASÍTÁSÁT EREDMÉNYEZHETI!

Megjegyzés: meghosszabbított szerviz intervallumú járművek (QG1 kód a típuscímkén a szervizkönyvben és a csomagtér alján a kárpit alatt) esetében a figyelmeztető feliratok törlése és ezáltal a számlálók házilagos nullázása esetén a komputer a NEM meghosszabbított intervallum szerint kezd el számolni, tehát ha eddig 30.000 km-es szerviz intervallumú volt az autó, ezután 15.000 km-enként fogja kérni az olajcserét!

Ha ezek után valaki mégis nullázni szeretné a számlálókat és ezáltal törölni az indítás során megjelenő figyelmztető feliratokat, akkor tegye, ha az autó már nem garanciális és a továbbiakban nem a márkaszervizben kívánja elvégeztetni a kötelező szervizeket, valamint 3 évesnél fiatalabb autó esetén lemond annak a lehetőségéről, hogy az autó 3 éves koráig esetlegesen jelentkező komoly meghibásodások esetén szavatossági igénye esélyes legyen a forgalmazó általi elfogadásra.

a szerkesztő

Hogyan kell csinálni?

Kikapcsolt gyújtásnál be kell nyomni az óra állítógombját. Nyomva tartod, majd ráadod a gyújtást. Utána jobbra kell eltekerni a pici gombot. (Ezzel tudsz váltani is a különböző "service" feliratok között. Állítsd arra, amelyiket nullázni akarod) Ezután be kell nyomni megint a gombot, hogy egy csík "---" jelenjen meg az "oil" vagy az "insp." helyén. Levenni a gyújtást és kész is.

forrás: www.skoda-orrmotor.hu