hirek.JPG

linkek.jpgSkoda Fabia 1.2 12V olajcsere házilag

A nyilaknál enyhe rántás felfelé, majd ugyanígy a másik oldalon is. A másik oldalon finoman, mert két pici gumicső is rá van kötve. A műanyag ház aljában van a légszűrő egy kis házban
Ezek a kis műanyag tüsik tartják.
Hatos imbusz kulcsra lesz szükségünk az olajleeresztő kitekeréséhez. Nagy slunggal indul meg az olaj, úgyhogy nagy edényt tegyünk alá.
Az olajszűrő kupakja. Finoman bánjunk vele mert nincs másik. Tegyünk alá rongyot, mert alatta van a generátor tekercse. Ha kitekertük ez kerül a szemünk elé:
A szűrőt egyszerűen csak le kell húzni a jelzett irányba, majd az újjat ellenkező irányba vissza. Igazából ez kupakkal együtt jön ki, de nem kell leszedni a kupakot a tüskéről, ha úgy is lejön a betét.
Ez maga a szűrő betét.
A végén ha minden igaz, ismét a régi lesz minden. Ne felejtsünk el új, szupi kis olajat tölteni bele. 2,8 L kell bele. Vigyázzunk, hogy ne töltsük túl. Nagy igénybe vétel esetén Castrol 10W40, kis igénybe vétel esetén 5W40. Engem így világosítottak fel.

Mellékesen megjegyzem, mindenki saját lelkiismeretére van bízva a fáradt olaj és a szűrőbetét elhelyezésének módja. De javaslom annak megfelelő helyen való leadását.

Pingvin